Місцеві вибори 2020 у Новограді-Волинському: Широкопояс, Боровець чи Гвозденко?

Місцеві вибори 2020 у Новограді-Волинському: Широкопояс, Боровець чи Гвозденко?

В Україні стартувала виборча кампанія. Проведення чергових місцевих виборів заплановані на 25 жовтня. Вибори не пройдуть на неконтрольованих українським урядом територіях Донецької та Луганської областей. Всього Центральна виборча комісія сформувала 22 обласних територіальних виборчих комісій.

НАШ ГРАД проводить дослідження та моніторинг майбутніх виборів на Житомирщині. Розпочинаємо зі славетного Новограда-Волинського – колиски відомої письменниці Лесі Українки.

Команда інформаційного порталу НАШ ГРАД провела опитування на вулицях міста та за допомогою телефону. Дослідження тривало з 25 серпня по 5 вересня. В опитуванні взяли участь 540 респондентів віком від 18 років з усіх районів міста. Респондентам ставилося запитання: «Якби в цю неділю відбулися вибори, за кого з кандидатів Ви б проголосували?»

Переважна більшість опитаних новоград-волинців планують брати участь у місцевих виборах й визначились з кандидатом на посаду міського голови. 45% обрали один варіант із запропонованих, 25 % вагаються між декількома кандидатами. 30% потенційних виборців поки що не визначилися за кого віддадуть свій голос. Щодо чинного міського врядування, 55% опитаних відповіли, що не схвалюють роботу чинної міської влади, 30% – схвалюють, а 20 % опитаним важко відповісти.

РЕЙТИНГ ПОТЕНЦІЙНИХ КАНДИДАТІВ НА ПОСАДУ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ ОТГ:

Олександр Широкопояс 21%

Микола Боровець 19%

Оксана Гвозденко 13%

Сергій Колотов 11%

Сергій Хапчук 7%

Олег Годун 4%

Сергій Литвинчук 4%

Отже, згідно з результатами дослідження, рейтинг потенційних кандидатів на посаду міського голови міста Новограда-Волинського вивів у лідери трьох представників: Олександра Широкопояса, Миколу Боровця та Оксану Гвозденко.

Перше місце посідає молодий та амбітний Олександр Широкопояс – нині викладач Житомирської політехніки. Олександр є організатором масштабного музичного фестивалю «Lesia Grand Fest», який вже став популярним навіть за межами України. На запитання чому виборці обиратимуть саме Олександра, ми почули, зокрема, такі відповіді: «Голосуватиму за сучасне місто», «Молодий, тож ще не навчився красти», «Не можна допустити тих, хто вже був при владі», «Він красивий та креативний», «Хочу, нарешті, справжніх змін».

 

 

 

На другому місці – Микола Боровець – був міським головою Новограда-Волинського у 2002-2010 роках. У 2015 році знову балотувався, однак програв вибори. Також Микола Боровець був заступником мера Житомира Володимира Дебоя, він відповідав за роботу житлово-комунального господарства міста. В подальшому був радником мера Новограда-Волинського Віктора Весельского, який добровільно пішов у відставку.

 

 

Третя у рейтингу – Оксана Гвозденко – працювала заступником директора з навчально-виховної роботи в загальноосвітній школі №7, нині обіймає посаду заступника міського голови.

 

 

 

 

Слід наголосити, що напередодні місцевих виборів соціологічні опитування стають важливим інструментом для вимірювання електоральних настроїв населення.

Слідкуйте за наступними матеріалами порталу НАШ ГРАД і залишайтеся розважливими та відповідальними у своєму виборі.

НАШ ГРАД