Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз відвідала Полк поранених

Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз відвідала Полк поранених

Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз відвідала Полк поранених Морської піхоти «Wounded Warrior Regiment», на базі Квантіко. Ознайомились з програмами немедичної реабілітації подолання посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та найбільш важких травм, повідомляє Міністерство у справах ветеранів України

Девізом установи є: «Пацієнтом ти є тимчасово, а морський піхотинець ти назавжди». Основна мета — усвідомлення морпіхом, що його кращі дні попереду.

Близько 2000 морпіхів на рік може отримати підтримку з відновлення за різними напрямками: соціальна адаптація, психологічна, фізична реабілітації та інші. Тривалість від 18 місяців до декількох років. Практикуються також форми сімейної реабілітації.

Працює в структурі понад 300 фахівців. Бюджет закладено в структурі Міноборони, складає 22 млн доларів, але діяльність проводиться у тісній співпраці та координації з Міністерством у справах ветеранів США.

«Полк поранених Морської піхоти — це красномовний приклад координації дій між відомствами для допомоги в подоланні найважчих травм, які може отримати військовослужбовець — емоційних, психологічних, ментальних», — наголосила Ірина Фріз.

  НАШ ГРАД