Міністерство економіки запустило новий сайт реформи

Міністерство економіки запустило новий сайт реформи

Запрацював новий сайт https://deregulation.me.gov.ua/, який відображатиме повну інформацію про перебіг, досягнення та цілі реформи дерегуляції.

Також сайт має спростити комунікацію між державою та бізнесом: він містить форму зворотнього зв’язку для підприємців, за якою вони можуть лишити відгук про ухвалені зміни та запропонувати нові, повідомляє Міністерство економіки України

“Профільна Міжвідомча робоча група переглянула вже більше тисячі регуляторних інструментів для бізнесу. І рушієм продовження реформи мають бути саме ідеї та озвучені вголос потреби бізнесу. Новий сайт дерегуляції має покращити взаємодію влади та підприємців”, — зазначив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Новий сайт розробляється в межах проекту EU4business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), що реалізується Ecorys у консорціумі з GIZ, BRDO та Civitta.

Нагадаємо, в Україні триває реформа дерегуляції роботи підприємців. Щоби спростити умови ведення бізнесу, у січні 2023 року Уряд створив Міжвідомчу робочу групу з дерегуляції, яка вже переглянула 1025 регуляторних інструментів для бізнесу. З них 235 рекомендовано скасувати, 537 – спростити. Станом на 12 грудня, скасовано вже 100 інструментів.

До робочої групи, співголовою якої є Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, увійшли, зокрема, представники міністерств економіки, цифрової трансформації, захисту довкілля та природних ресурсів, юстиції, фінансів, регуляторної служби. До роботи МРГ залучені експерти Офісу ефективного регулювання, Центру економічного відновлення, Центру економічної стратегії, EasyBusiness, проєкту EU4business: SME Policies and Institutions Support (SMEPIS), програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», проєкту USAID/UKAid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» та Європейського банку реконструкції та розвитку.

НАШ ГРАД