МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Ємену та Єгипту

МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Ємену та Єгипту

У зв’язку з ускладненням безпекової ситуації в Арабській Республіці Єгипет, спричиненої діями радикально налаштованих елементів, почастішали напади на військові об’єкти, поліцейські дільниці, державні установи. Відзначається збільшення випадків, коли об’єктами нападів стають магазини, ресторани та інші цивільні об’єкти. МЗС наполегливо рекомендує громадянам України, які планують відвідати Єгипет, та громадянам України, які вже перебувають на території цієї країни, по-можливості, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, не здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, а також не вступати в суперечки з місцевим населенням, повідомляє прес-службі відомтсва.

Крім того, у зв’язку із погіршенням безпекової ситуації та початком міжнародної військової операції в Ємені МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до цієї країни або залишити її територію до стабілізації безпекової ситуації.

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації на території Ємену, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Королівстві Саудівська Аравія за номером телефону: (00 966) 502 22 01 93 або (00 966) 1450 85 36, а також телефонувати на цілодобову гарячу лінію МЗС України: (0038 044) 238 16 57.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону +201000039648 (працює цілодобово), або телефонувати на гарячу лінію МЗС України: (+38 044) 238 16 57.

НАШ ГРАД