Лікарні отримають 210 нових комп’ютерних томографів

Лікарні отримають 210 нових комп’ютерних томографів

Міністерство охорони здоров’я покращує матеріально-технічне забезпечення міських та районних лікарень України, які визначені опорними. Уже цього року відповідні заклади отримають 210 комп’ютерних томографів. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу 2 липня.

«Зараз, в тому числі на виконання програми Президента щодо облаштування опорних лікарень, у нас передбачена закупівля 210 комп’ютерних томографів, які будуть встановлені в міських та районних лікарнях, — тих, які визначені опорними. Це буде зроблено вже цього року», — наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра, підвищення матеріально-технічного забезпечення медичних закладів – одна зі складових справжньої медичної реформи. «Саме так повинна виглядати реформа системи охорони здоров’я: коли змінюється стан наших лікарень, коли встановлюється нове медичне обладнання, підвищується якість надання медичних послуг», — додав Максим Степанов.

Нагадаємо, що нове керівництво МОЗ виправляє помилки попередників у плануванні другого етапу медичної реформи і з 1 липня дофінансує медичні заклади, які мають дефіцит коштів у порівнянні з 2019 роком. Крім того, з 1 вересня заплановане підвищення зарплат для медичних працівників.

НАШ ГРАД