Лауреати літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича

Лауреати літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича

Журі Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг» обрало трьох переможців конкурсу.

Зокрема, перше місце здобула редакторка медичного вісника Львівської обласної професійної спілки працівників охорони здоров’я України Тетяна Яремчук за оповідання «Прощання з фіялками». Водночас друге місце посів інженер з якості Слава Шторм за прозовий твір «Hej, Sokoły!». Третє місце здобув пенсіонер Роман Любарський за добірку поезій «Поетичний блокпост», повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України

Також журі конкурсу присудило заохочувальні відзнаки ще п’ятьом учасникам. Так, підприємець Леонід Данільчик отримав відзнаку за твір «Примари півдня», вчителька української мови та літератури Оксана Мардинавка — за повість у листах «А ти сій квіти…», учень 10 класу Комунального закладу Кагарлицької міської ради «Ставівський ліцей» Олександр Марцін — за твір «Пам’яті героя», тимчасово безробітний Олександр Лисаченко — за новелу «Брати», а вчителька української мови та літератури Наталія Данилюк — за оповідання «Відмолений».

Цьогоріч на конкурс надійшло 214 робіт, до другого етапу конкурсу допущено 41 роботу, з них 8 робіт стали фіналістами. Згідно з умовами, твори лауреатів будуть надруковані у колективній збірці. Книги вручатимуть лауреатам разом із дипломами.

Всеукраїнський літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» заснували Організація українських націоналістів та Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги за підтримки Держкомтелерадіо.

НАШ ГРАД