Кредитне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило рейтинг України

Кредитне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило рейтинг України

Кредитне рейтингове агентство Standard & Poor’s підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній та національній валютах до рівня «В» з «В-», а також рейтинг України за національною шкалою до рівня «uaА» з «uaВВB». Агентство також підтвердило короткостроковий суверенний кредитний рейтинг на рівні «В». Прогноз — стабільний, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Стабільний прогноз відображає сподівання агентства, що новий Уряд України продовжить реалізовувати макроекономічні реформи, які проводились протягом останніх років. У той же час економіка відновлюється та співвідношення державного боргу до ВВП знижується. Агентство зазначає, що Україні слід зберегти доступ до внутрішніх та міжнародних ринків капіталу, що дозволить країні здійснити погашення комерційних запозичень протягом 2020 року.

Аналітики Standard & Poor’s позитивно оцінюють намір нового Уряду покращити бізнес-клімат та зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель. На думку агентства, ці заходи можуть привести до збільшення обсягів іноземних інвестицій в Україну, сприяючи зростанню економіки та зменшенню вразливості до зовнішніх викликів.

Подальше підвищення рейтингу можливе за умови зростання економіки, а показники по бюджетному та зовнішньоекономічному секторах перевищать прогнози агентства. Агентство також розглядає можливість підвищення суверенних рейтингів, якщо інфляція наблизиться до цільових показників НБУ або якщо кредитування в реальному секторі зростатиме і обмеження на рух капіталу буде скасовано.

НАШ ГРАД