Казка про те, як маленька дівчинка перемогла Коронавірус

Казка про те, як маленька дівчинка перемогла Коронавірус

Казка Олександри Бичковської «Про те, як хлопчик Степанко здоров`я шукав» — давно стала улюбленою не лише серед дітлахів, а також серед дорослих. Казку читають в різних країнах світу і перекладають на різні мови. 

Днями авторка написала ще одну казку на тему здоров`я. 

Одного разу маленька дівчинка йшла по великому квітучому саду і, як зазвичай навесні, розмовляла з деревами.

— Який гарний у тебе цвіт, вишенько. І в тебе, яблунько. І в тебе, мій дорогий абрикосе. Я всіх вас дуууже люблю. Восени ми з мамою зваримо смачне варення з ваших плодів. А зараз дихайте свіжим повітрям і не хворійте! Бо хворіти шкідливо для здоров’я.

Дівчинка замислилася над сказаним. І раптом побачила химерне створіння, яке ніколи раніше в саду не помічала. Воно було невеликого зросту, усе всипане голками, мов кактус, а на голові – дивна корона.

— Ти хто? Король? — запитала маленька дівчинка.

— Я великий і страшний Вірус! — крикнуло створіння.

Насправді, то тільки здалося, що воно скрикнуло, а в дійсності це був гидкий хрип.

«Він такий маленький, а називає себе великим, — подумала про себе маленька дівчинка. — І зовсім не страшний, скоріше, неприємний. Колючий, але на їжака не схожий. Дивний він якийсь».

— А чому у тебе корона? — поцікавилася дівчинка.

Вірус подивився на себе, помітив на лобі щось, що нагадує корону і, трохи замислившись, відповів:

— Так я, цей… Коронавірус! Ось хто я. І ти повинна мене боятися. Мене всііі повинні боятися!

І Коронавірус єхидно засміявся.

— Обійми мене і ми будемо дружити, — запропонував Коронавірус. — У мене велике царство, красивий палац. Хочеш його побачити? Підійди ближче. Я покажу тобі таке, чого ти ніколи раніше не бачила.

Маленька дівчинка зацікавилась.

«Великий красивий палац, — міркувала вона. — Там, напевно, багато красивих іграшок, і різна смакота».

Дівчинка наважилась дуже близько підійти до Коронавірусу. Майже одразу вона відчула гострий біль. Їй здалося, що вона щойно обняла колючку. Дівчинці стало важко дихати. А Коронавірус схилився над нею ще ближче і став говорити-хрипіти про своє царство.

З кожною хвилиною маленькій дівчинці було дихати все важче і важче. Їй стало зовсім зле і вона впала на траву. Чим більше дівчинка намагалася вдихнути свіжого повітря, тим сильніше кашляла. Вона зрозуміла, що повинна позбутися химерного створіння, яке заважає їй дихати.

З великими труднощами дівчинка піднялася. Все її тіло горіло від невидимих ​​колючок, залишених Коронавірусом при торканні.

«Мені потрібно дістатися до умивальника, що стоїть біля входу в сад, і змити всю цю гидоту, — подумала маленька дівчинка. — Цей Коронавірус і справді підступний».

Вона відкрила кран. Потоки води змивали з обличчя, шиї та рук невидимі колючки. Дівчинці стало значно легше.

— Ти обманщик! — вигукнула дівчинка, звертаючись до Коронавірусу. — До тебе не можна близько підходити!

Трохи замислившись, вона вигукнула:

— Я знаю, як з тобою боротися!

Маленька дівчинка взяла порожню пляшечку з розпилювачем, набрала туди води і побігла до улюблених дерев.

— Дайте мені чудодійного пилку від ваших квітів, — попросила дівчинка. — Пилок допоможе перемогти мені зле підступне створіння. І його більше ніхто і ніколи не буде боятися!

Гілочки яблуні, груші, вишні, персика нахилилися до маленької дівчинки і стали обсипати своїм чудодійним пилком. Дівчинка дуже старанно і обережно збирала різнокольоровий пилок і сипала в ємність з водою.

Нарешті, коли ємність наповнилася чарівною рідиною, маленька дівчинка стала розпорошувати її в сторону Коронавірусу.

— Не лий на мене цю гидоту! – голосно завив Коронавірус — Ця рідина відбирає мої сили! Прошу, помилуй. Я піду в інший садок!

— Ні! — заперечила маленька дівчинка. — Я хочу, щоб ти більше ні в кого не забирав сили!

Маленька дівчинка розпорошувала і розпорошувала чарівну рідину в сторону Коронавірусу, аж поки він не став дуже маленьким. А незабаром й зовсім зник.

Куди він подівся — невідомо, тльки більше про нього ніхто не чув…

Автори: Олександра Бичковська та Леніна Бичковська

НАШ ГРАД