ЗСУ отримали 120 нових зразків техніки

ЗСУ отримали 120 нових зразків техніки

Збройні Сили України останнім часом отримали 120 нових зразків техніки, які раніше не були на озброєнні. Про це повідомив Міністр оборони України під час поїздки до пункту постійної дислокації 58-ої окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗС України в Конотопі.

«Ми ввели 120 нових зразків техніки тих, яких раніше не було на озброєнні ЗС України, та допустили до експлуатації більше 330 одиниць озброєння і техніки. Це і в авіаційному комплексі, і безпілотні літальні комплекси, бойові літальні апарати, які ми закупили. Для нас головне –  бачити кінцеву мету», – підкреслив Степан Полторак.

За словами глави оборонного відомства, цей рік є дуже оптимістичний в питаннях, пов’язаних з виконанням державного оборонного замовлення.

«Ми плануємо завершити випробування крилатої ракети «Нептун». Також поставили на масове виробництво ракети системи залпового вогню «Вільха» і почали випробування ракетного комплексу «Вільха-М». Працюємо над завершенням випробування артилерійської системи «Богдана», над розробкою і поставками до ЗС України нових розвідувальних комплексів та апаратів, комплексів радіоелектронної боротьби, засобів загоризонтної розвідки, що значно підвищує наші можливості», – підкреслив Степан Полторак.

Для втілення усіх планів, на думку глави оборонного відомства, потрібні дві умови: незмінність курсу України на ЄС та НАТО, і навчитись, маючи невеликий ресурс, дуже ефективно використовувати ті кошти, які виділяє держава на оборону.

Він також повідомив, що в Одесу прибули бойові машини «Hummer», які будуть спрямовані для бойових підрозділів Збройних Сил.

«За останній час рівень військово-технічної допомоги значно зріс. Це стосується всіх наших партнерів, в першу чергу, США. На даний час в Одесі розвантажуються бойові «Hummer» – 35 машин. З них 20 броньованих, які підуть в бойові підрозділи, і 15 машин медичного забезпечення», – зазначив Міністр оборони України і додав, що вся допомога відразу спрямовується безпосередньо до бойових підрозділів, які перебувають на лінії бойового зіткнення.

За його словами, протягом останнього часу США надали допомогу Україні на понад 400 млн доларів.

«Це протитанкові засоби «Javelin», сучасні засоби радіозв’язку, засоби артилерійської розвідки, радіоелектронної боротьби, антиснайперські комплекси, безпілотні літальні апарати», – поінформував Степан Полторак.

Разом з тим, на думку Міністра оборони, Україна не може побудувати сильну армію коштом партнерів, потрібно розвивати власний військово-промисловий комплекс ВПК.

НАШ ГРАД