Звільнено заручника, за якого вимагали 500 тисяч доларів

Звільнено заручника, за якого вимагали 500 тисяч доларів

Злочинці викрали в столиці 35-річного посадовця однієї з державних корпорацій. Потерпілого викрали вночі 10 листопада в Оболонському районі. Про зникнення чоловіка до міліції із заявою звернулась його дружина. Вже наступного ранку викрадачі висловили свої вимоги. Три доби чоловіка тримали у полоні, а за його звільнення вимагали 500 тисяч доларів США. За їх умовами першу частину викупу у розмірі 250 тисяч доларів США їм передали у м. Умань Черкаської області, а іншу частину вже наступного дня в м. Дніпропетровськ.

Злочинці були обережними, щоб не потрапити у поле зору міліції, використовували всі можливі методи конспірації. Заволодівши кругленькою сумою, вони «замітали сліди»: постійно змінювали номери телефонів, автомобілів та місць перебування.

Ураховуючи географію переміщення спільників, до оперативних заходів залучилися співробітники УБОЗ Дніпропетровської, Херсонської та Кіровоградської областей, а також УКР ГУМВС України в м. Києві й ВКР Криворізького міського управління. У результаті проведених оперативно-розшукових заходів, оперативники встановили, що особи, причетні до вчинення даного кримінального правопорушення, переховуються у м. Кривий Ріг.

Внаслідок добре спланованої операції правоохоронці в одному з готелів затримали 6 учасників злочинної групи на чолі з 59-річним місцевим кримінальним «авторитетом».
Чоловік неодноразово судимий, вперше потрапив до установи виконання покарань ще у 1971 році. У його «послужному списку» багато статей Кримінального кодексу: розбій, вимагання, шахрайство, крадіжка, незаконний обіг зброї та наркотиків, хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом, підроблення документів, самовільне присвоєння владних повноважень, опір представнику влади та інше. Більшу частину життя він провів за ґратами.

Окрім нього до угруповання увійшло ще 5 мешканців Кривого Рогу та Дніпропетровська. Спільники вели себе зухвало та явно не збиралися добровільно здаватися правоохоронцям. Один з фігурантів виняв чеку з гранати та погрожував її підірвати. Правоохоронці вели переговори із зловмисником упродовж 3-х годин. У результаті керівник переговорної групи – командир спцбатальйону «Кривбас», ризикуючи власним життям, знешкодив зловмисника та вихопив з його рук гранату, що знаходилась у бойовій готовності.

При затриманні в учасників злочинної групи правоохоронці вилучили пістолет Стечкіна, пістолет Макарова, ТТ, макет пістолета ТТ, перероблений під стрільбу бойовими набоями, а також різноманітні набої.
Також вилучено й гроші, отримані фігурантами у якості викупу за заручника, та автомобілі, на яких вони пересувались під час вчинення злочину.

Наразі викрадений 35-річний чоловік завдяки професійним та злагодженим діям співробітників міліції звільнений. Він залишився неушкодженим. Всі фігуранти затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває слідство.