За користування платними камерами сплачено 736 тисяч грн

За користування платними камерами сплачено 736 тисяч грн

Міністерство юстиції розпочало експериментальний проект щодо надання платних послуг в установах виконання покарань. Наразі він успішно функціонує у 21 СІЗО, а за користування цими платними камерами вже сплачено понад 736 тисяч грн. За ці кошти в установах виконання покарань було відремонтовано 6 безкоштовних камер на 26 місць. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька.

«Суть проекту полягає в тому, що особи, узяті під варту, за відповідну плату мають можливість скористатися місцем у камері з поліпшеними побутовими умовами. Кошти, отримані від надання таких платних послуг, спрямовуються до спеціального фонду та у подальшому використовуються для проведення ремонтів приміщень слідчих ізоляторів для створення належних умов тримання іншим особам, узятим під варту у звичайних (безкоштовних) камерах», – розповіла Олена Висоцька.

Крім того, Мін’юстом впроваджується Єдиний реєстр осіб, узятих під варту та засуджених. «Запуск та забезпечення функціонування цієї системи дозволяє створити єдину базу даних інформації про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечити взаємодію з іншими державними структурами, які працюють з реєстрами», – зазначила заступниця Міністра юстиції.

За інформацією Олени Висоцької, наразі до цього Реєстру підключено 92 установи виконання покарань, навчено 529 співробітників, внесено 10 799 реєстраційних карток до Реєстру.

У планах же профільного відомства на найближчий час – приведення умов тримання засуджених і ув’язнених до міжнародних стандартів та налагодження механізму ефективного виправлення засуджених без ізоляції від суспільства.

Олена Висоцька: За півроку роботи Уряду Мін’юст розпочав експериментальний проект, який доводить життєздатність ідеї забезпечення нормальних умов перебування всім ув’язненимОлена Висоцька: За півроку роботи Уряду Мін’юст розпочав експериментальний проект, який доводить життєздатність ідеї забезпечення нормальних умов перебування всім ув’язненимОлена Висоцька: За півроку роботи Уряду Мін’юст розпочав експериментальний проект, який доводить життєздатність ідеї забезпечення нормальних умов перебування всім ув’язненим

НАШ ГРАД