Запущено Національний портал з імунізації

Запущено Національний портал з імунізації

Це перший в Україні профільний ресурс, присвячений всім питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин. На вебсайті vaccine.org.ua міститься вичерпна інформація про вакцинацію в Україні для медичних фахівців та представників громадськості, які шукають доказові матеріали про вакцини та щеплення, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України

«Дуже важливо, щоби кожен мав швидкий доступ до достовірної інформації про імунізацію, щеплення та вакцинацію, яка буде регулярно оновлюватися. І той, хто займається вакцинацією професійно, або той, хто потребує цієї послуги на рівні споживача, матиме доступ до перевірених даних. Запуск Національного порталу з імунізації – це приклад результативної взаємодії національного рівня, міжнародних партнерів та громадськості», – зазначив керівник національної програми імунізації МОЗ України Олександр Заіка.

Сьогодні користувачам порталу доступна така інформація: вакцинація за віком, групами професійного та медичного ризику; перелік офіційних джерел інформації; матеріали для друку та ознайомлення; інформація для внутрішньо переміщених осіб та мігрантів; актуальний календар щеплень; регуляторні нормативні документи; статистичні дані; адреси та контакти пунктів вакцинації; позиції технічних груп; цитати та зворотний зв’язок з експертами; перелік професійних асоціацій; дані про всі вакцинокеровані інфекції; новини в галузі імунізації тощо.

«Робота порталу з імунізації – це допомога професійній спільноті в роботі з людьми та у профілактиці захворювань. Одночасно завдяки роботі порталу безпосередньо можна отримати відгуки на питання професійної спільноти», – головний експерт національного порталу з імунізації, к.м.н., голова Національної технічної групи експертів з імунізації Федір Лапій.

Для України Національний портал з імунізації – це крок до збільшення поінформованості людей про щеплення і, як результат, – до збільшення охоплення населення вакцинацією.

НАШ ГРАД