ДСНС впроваджує сервіс «Інтерактивний інспектор»

ДСНС впроваджує сервіс «Інтерактивний інспектор»

У телеграм-каналі запрацював сервіс «Інтерактивний інспектор», розробником якого є Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Роботу чат-боту презентували Міністру внутрішніх справ Денису Монастирському.

Як повідомив Голова ДСНС Сергій Крук, мета чат-боту – спростити процедуру отримання будь-кому — бізнесмену або студенту, інформації стосовно типу та необхідної кількості вогнегасників, оцінки ступеня ризику від впровадження господарської діяльності, визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою, визначення класу зони, а також допомогти в один клік потрапити на портал електронних послуг ДСНС.

«Останнім часом до нас звертаються громадяни, суб’єкти господарювання з питанням, до якого ступеню ризику вони відносяться, скільки необхідно вогнегасників, якого класу. Тому щоби спростити процедуру отримання відповідної інформації, ми розробили спеціальний сервіс. Для цього достатньо мати смартфон і встановити на ньому чат-бот. Щоби самостійно визначити скільки потрібно вогнегасників, треба знати і вибрати в боті відповідні характеристики об’єкта, отримати відповідь», — розповів Сергій Крук.

Після ознайомлення з «Інтерактивним інспектором» Міністр внутрішніх справ відзначив сучасний підхід у вирішенні актуальних питань: «Це чудово, коли приватний підприємець, який орендує невеликий магазин, може сам розрахувати, скільки і чого потрібно, та не звертатися до пожежного підрозділу. До того, нещодавно в нас прийнято закон, згідно з яким, якщо приміщення застраховано, то перевірки ДСНС не здійснюються. Це революційна норма, оскільки перевірятися будуть ті приміщення, які не застраховані, а за застраховане приміщення несуть відповідальність страховики. Це величезний прорив, щоб мінімізувати корупцію».

НАШ ГРАД