Дніпровського суддю зловили на хабарі

Дніпровського суддю зловили на хабарі

Детективи Національного антикорупційного бюро України та працівники управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у результаті проведення слідчих дій викрили суддю місцевого суду на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 15 тис. дол. США, повідомляє прес-служба НАБУ. 

Як з’ясувало слідство, служитель Феміди вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов`язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів.

З метою документування можливої протиправної діяльності детективи НАБУ здійснили обшуки за місцем роботи та у помешканнях осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину. Внаслідок слідчих дій вилучено предмет неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про повідомлення судді про підозру.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 НАШ ГРАД