Для потреб ЗСУ вперше закуплено предмети речового майна

Для потреб ЗСУ вперше закуплено предмети речового майна

У 2018 році на потреби Збройних Сил України за напрямками тилового забезпечення було передбачено понад 11 млрд грн. Про це 28 лютого, під час брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони України повідомив директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Володимир Гулєвич.

Він також повідомив про проведення 439 процедур закупівель, за результатами яких укладено більше 575 договорів.

«За напрямом продовольчого забезпечення було надано послуг з харчування особовому складу Збройних Сил України за 77 діючими договорами на суму понад 3 млрд грн», – сказав директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України.

Серед основних досягнень минулого року у цій сфері Володимир Гулєвич назвав перехід на нову систему продовольчого забезпечення із застосуванням Каталогу продуктів харчування у 72 військових частинах, що дало змогу значно покращити харчування військовослужбовців.

Також було здійснено закупівлю та постачання до військ 288 тисяч комплектів (на суму 67,4 млн грн) нових добових польових наборів продуктів, які включають у себе перші та другі страви у зручному пакуванні в комплекті із безполуменевим розігрівачем.

«Забезпечення військовослужбовців новими добовими наборами під час виконання спеціальних завдань є одним з важливих кроків щодо підвищення боєздатності та автономності харчування військ в бойових умовах», – зазначив директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів.

Крім того, для військових частин було закуплено сучасне технологічне та холодильне обладнання на суму понад 200 млн грн.

За словами посадовця, торік було закуплено більше 140 тисяч тонн пально-мастильних матеріалів на суму понад 4,3 млрд грн.

За напрямом речового забезпечення у 2018 році закуплено та постачено предмети речового майна на суму понад 3,2 млрд грн.

«Майно, яке розроблено та закуповується Міністерством оборони, відповідає сучасним вимогам та не поступається зразкам, які використовуються в арміях країн-членів НАТО», – наголосив представник Департаменту.

Володимир Гулєвич додав, що торік вперше були закуплені предмети речового майна, які раніше для потреб Збройних Сил України не постачалася, або постачалась за рахунок міжнародної допомоги, а саме: костюм спеціальний для екіпажів бойових машин, різні сумки та підсумки, черевики, універсальна пістолетна кобура.          

«Усі предмети речового майна, постачені до військових частин по укладених договорах, мають високу якість, практичні у користуванні та отримали велику кількість позитивних відгуків від військовослужбовців Збройних Сил України», – підкреслив директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони.