Десятки країн надають Україні допомогу

Десятки країн надають Україні допомогу

Завдяки зусиллям Президента України, Уряду, дипломатів все більше країн приєднуються до проукраїнської коаліції. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні 9 березня.

Він підкреслив, що нам допомагають десятки країн та організацій: фінансово, гуманітарно, військово.

«Вчора США збільшили з 10 млрд до 12 млрд доларів потенційний пакет допомоги для України, який невдовзі розгляне Конгрес. Світовий банк затвердив пакет допомоги Україні в обсязі 700 млн доларів. Сьогодні Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив про виділення «пакету стійкості» у сумі 2 млрд євро для підтримки України», — сказав Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль додав, що вже за кілька годин Міжнародний валютний фонд розгляне питання виділення Україні 1,4 млрд доларів екстреної підтримки.

«Наступного тижня ми очікуємо перший транш у 300 млн євро макрофінансової підтримки від Європейського Союзу, який екстрено виділив нам 1,2 млрд євро. За тиждень — другий транш», — відзначив Прем’єр-міністр.

Крім того, очільник Уряду повідомив, що 8 березня відбувся черговий аукціон із продажу військових облігацій на 6,6 млрд грн. Також Національний банк України ухвалив рішення про викуп військових облігацій Уряду ще на 20 млрд грн.

НАШ ГРАД