Держекоінспекція співпрацюватиме з Інтерполом

Держекоінспекція співпрацюватиме з Інтерполом

Першим напрямком співпраці Державної екологічної інспекції та Інтерполу може стати розв’язання екологічних проблем на прикордонних територіях. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

«На робочій зустрічі з Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції ми обговорювали варіанти співпраці з Інтерполом», – написав Андрій Мальований.

На зустрічі були заступник начальника управління – начальник організаційно-аналітичного відділу Роман Волков, начальник відділу підтримки операцій Європолу Богдан Бутенко, заступник начальника відділу супроводження розслідувань Ростислав Тютюнник.

За словами голови ДЕІ, останнім часом Інтерпол все більше уваги приділяє злочинам проти дикої природи. Активізувалася боротьба із забрудненням довкілля. В центрі уваги міжнародної організації злочини, що завдають шкоду водному світу, контрабанда рідкісних тварин і деревини.

«Інтерпол може провести для інспекторів ДЕІ корисні наукові тренінги, навчання. Вони можуть залучати світових науковців, екологів. На спільних робочих групах ми можемо координувати боротьбу з екологічними порушеннями. Участь у спецопераціях, що проводить Інтерпол, – це також можливість отримати дієві алгоритми дій для захисту природи. І ми можемо долучатися до таких операцій, вивчити світову практику охорони довкілля», – зазначив Андрій Мальований.

Посадовець додав, що першим напрямком співпраці може стати залучення Інтерполу до розв’язання екологічних проблем на прикордонних територіях. «Неприпустимою є ситуація, коли через повені в Україні до наших сусідів в Угорщину приплили тонни сміття», – вважає голова ДЕІ.

«Я задоволений результатом зустрічі. Це лише перше знайомство з можливостями, що дає співпраця з Інтерполом. Попереду багато роботи. Ми створимо спільну робочу групу, щоб визначати напрямки та формати співпраці на короткострокову та довгострокову перспективу», – підсумував Андрій Мальований.

НАШ ГРАД