Героями Книги рекордів стало понад 200 000 українців

Героями Книги рекордів стало понад 200 000 українців

люди прокопенко4 спортсмен14 грудня у Холі чемпіонів головної спортивної арени країни відбулася презентація книги «Національний реєстр рекордів України-2018». Понад 400 надзвичайних і неординарних  досягнень, якими вражали протягом 2017 своїх співвітчизників рекордсмени, були включені до видання, повідомили у прес-службі Міністерства молоді та спорту.

В урочистостях взяв участь заступник Міністра молоді і спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан. Він передав слова вітань від Міністра Ігоря Жданова, зауваживши, що значну частину української Книги Рекордів становлять спортивні досягнення. Їх цього року в ній – 59.

“Книга Рекордів виконує дуже важливу місію. Вона популяризує масовий спорт та рухову активність, мотивує на нові досягнення, доводить, що спортивні рекорди та перемоги – доступні кожному, у будь-якому віці. Маємо ще одне підтвердження, що українці – велика та потужна спортивна нація. Бажаю усім вам нових яскравих перемог в ім’я України”, — йдеться у зверненні Міністра.

Разом з атлетами на сторінках видання можна побачити представників різних професій із всіх куточків України, які представлені в таких категоріях як “Мистецтво”, “Космос”, “Діти”, “ЗМІ”, “Повітряні рекорди”, “Наука та технології” і т.д.

Під час презентації було також написано іще одну сторінку звершень. Рекорд, що продемонстрував могутність людського подиху «Найбільша кількість свічок, полум’я яких задуте одним подихом» та «Людина з найбільшим об’ємом легенів» увійде в розділ «Міжнародні досягнення» вже наступного випуску книги.

Окрім того, під час заходу володарка титулу «Найсильніша жінка планети» Ольга Лящук встановила черговий рекорд. Українка 17 разів за 1 хвилину підняла бетонну книгу вагою в 90 кілограмів.

Слід відзначити, що з моменту першого видання героями Книги рекордів стало понад 200 000 українців.

Про те, як розпочинався проект і чого досягли через сім років існування розповів його засновник, відомий спортивний коментатор, президент Національного Реєстру Рекордів України Валентин Щербачов.

“Ідеологія нашого Реєстру рекордів – підняти оптимізм українців. Показати, що ми – господарі свого життя і не знаємо меж людських можливостей”, — підкреслив Валентин Щербачов.

Разом з рекордсменами участь у заході також взяли радники Міністра молоді та спорту Павло Булгакта Володимир Бульба, уславлені спортсмени, багаторазові чемпіони України та світу в силових видах спорту Василь Вірастюк та Сергій Конюшок, рекордсменка Національного Реєстру Рекордів стронгвуман Лідія Гунько, представники мас-медіа.

 НАШ ГРАД