В Інституті раку щороку лікуються 26 тисяч пацієнтів

В Інституті раку щороку лікуються 26 тисяч пацієнтів

Міністерство охорони здоров’я розпочало роботу над проектом лабораторії молекулярно-генетичної діагностики та експериментальної онкології в Національному інституті раку. Будівництво лабораторії завершиться на початку 2021 року і дозволить покращити процес лікування онкохворих. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 14 серпня.

«Це той проект, до якого 4 роки не доходили руки. Ми змінили ситуацію, відразу створили проект приміщень, який зараз проходить будівельну експертизу. В нас чіткий графік реалізації, і ми плануємо завершити лабораторію у січні-лютому 2021 року», — наголосив Максим Степанов.

За словами очільника відомства, вартість проекту – 106 млн грн, 61% з яких піде на медичне обладнання. 

«Це важливо, тому що українці повинні мати доступ до найсучасніших медичних технологій. І це стосується також обладнання. Збудувавши цю лабораторію, ми значно покращимо процес лікування онкогематологічних хворих. Це в першу чергу стосується пересадки кісткового мозку», — резюмував Максим Степанов.

В стаціонарі Інституту щороку проходять лікування близько 26 тисяч пацієнтів, 160 тисяч лікуються амбулаторно. Національний інститут раку проводить приблизно 12 тисяч операцій на рік.

НАШ ГРАД