В Україні 40 тисяч камер відеомоніторингу

В Україні 40 тисяч камер відеомоніторингу

 На території України вже розгорнуті різні комплекси відеомоніторингу – як місцевого, такі і регіонального рівнів. Також камери відеомоніторингу об’єднані на центральному рівні у інтеграційну платформу Національної поліції, яка наразі поєднує 9 регіонів і розширюється далі. Про це заступник Міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко заявив в інтерв’ю «Українським новинам».

«Щодо реагування, то камери відеоспостереження дозволяють швидко відслідковувати рух автотранспорту або рух підозрілого громадянина, або того, хто знаходиться в розшуку», — зазначив заступник Міністра.

За його словами, сьогодні є інтелектуальні камери, які дозволяють збирати риси обличчя і встановлювати, якщо є збіги з тими громадянами, які оголошені в розшук.

«Одразу йде інформування тому співробітнику, який відповідальний за розшук осіб», – пояснив посадовець.

Він також повідомив, що загалом в Україні наразі приблизно 40 тисяч камер відеомоніторингу, без урахування тимчасово окупованих територій. «І це десь третина від потреби», – наголошує заступник очільника МВС.

Водночас Леонід Тимченко зауважив – якщо говорити про необхідну кількість відеокамер для тощо, щоб «ми були в безпеці», то такої кількості не існує.

«Є випадки, коли людина в певний момент вирішила скоїти злочин, і вона не думає про камеру відеоспостереження», – наголосив посадовець.

Леонід Тимченко запевнив, що системи відеоспостереження захищені від зовнішнього втручання, зокрема й ворога.

«Наші системи відеонагляду не дозволяють налаштовувати прихований доступ до інформації. Я впевнений, що якщо хтось хоче отримати такий доступ, то це робиться не через систему», – наголосив він.

При цьому, за його словами, камер автофіксації порушень правил дорожнього руху на українських дорогах понад 250.

«Планується, що до кінця півріччя будуть встановлені додаткові камери, які раніше вже були закуплені. Всього їх буде більше 300», – додав заступник Міністра.

Цієї кількості, констатує він, теж недостатньо.

«Скільки потрібно? Значно більше, тому що ми говоримо про збереження життів», – наголосив Леонід Тимченко.