В Україні зростає виробництво рибної продукції

В Україні зростає виробництво рибної продукції

За підсумками січня-червня 2019 року в Україні було вироблено 190 тонн філе рибного замороженого. Це майже у півтора раза більше (на 49,6 %), ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє Державне агентство рибного господарства України

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

– філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 595 тонн (+48 % до січня-червня 2018 року);

– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 7 362 тонни (+27,2%);

– риба морська заморожена нерозібрана – 5 305 тонн (+23,5 %);

– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 350 тонн (+10,4 %);

– лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 253 тонни (+8,6%);

– філе рибне та інше м’ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 1 240 тонн (+7,5 %).

Крім того, протягом шести місяців 2019 року в Україні було вироблено:

– риба сушена і в’ялена – 1 832 тонни;

– оселедці солоні – 1 634 тонни;

– риба солона (крім оселедців) – 802 тонни;

– риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також окрім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 1 929 тонн;

– продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 6 425 тонн;

– готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 074 тонни;

– ікра інших риб – 1 342 тонни.

Протягом п’яти місяців 2019 року

 експортовано 178 тонн української мороженої риби на майже 500 тис. доларів США.

НАШ ГРАД