В Україні запрацює вертолітний загін служби реагування

В Україні запрацює вертолітний загін служби реагування

У 2018 році в Україні запрацює вертолітний загін служби реагування. Про це Міністр внутрішніх справ заявив. 

«2018 рік це рік служби з надзвичайних ситуацій. Особливу увагу ми приділяємо підвищенню заробітних плат особового складу, переоснащенню підрозділів та забезпечення житлом. Вже в цьому році Україна отримає перший мобільний загін вертолітний загін служби реагування. Це дозволить перейти нам новий якісний рівень забезпечення. Близько 55 вертольотів забезпечать систем покриття по всій країні. Починаючи від реагування на надзвичайні ситуації, виклики кримінального характеру та закінчуючи медичними питаннями, коли людину з віддаленого регіону треба буде доставити до медика-спеціаліста. Це той рівень, на якому працюють рятувальники у європейських країнах»,  — сказав Арсен Аваков.

Він наголосив, що вертолітна служба реагування  спільний проект з французькими колегами. Спеціалісти цього загону будуть оперативно реагувати і спільно працювати з поліцією і Національною гвардією, у випадку надзвичайних ситуацій з кримінальною складовою. А також будуть задіяні для роботи в горах. Спеціалісти вертолітної служби також матимуть можливість допомагати тяжко хворим або пораненим людям  швидко доставляти їх до лікувальних закладів. 

Міністр підкреслив, що ефективна робота можлива лише тоді, коли особовий склад та їхні родини забезпечені всім необхідним.

«Заручившись підтримкою Кабінету Міністрів, ми підняли заробітні плати фахівцям ДСНС. А також в цьому році ми багато коштів виділяємо на забезпечення наших офіцерів житлом. 90 мільйонів гривень закладено лише в державному бюджеті на будівництво житла», — сказав Арсен Аваков.

Своєю чергою Голова ДСНС Микола Чечоткін наголосив, що нова техніка та житло для рятувальників — це послідовне виконання реформи ДСНС.

«Ми впевнено йдемо по шляху реформи ДСНС. Підвищуємо заробітні плати, оновлюємо технічно-матеріальну базу. Минулого року ми підняли заробітну зарплатню вдвічі, і ця тенденція буде продовжуватись»,  — сказав Микола Чечоткін.

Ключі від нового житла отримали 39 родин фахівців ДСНС. Серед власників нового житла учасники АТО та молоді спеціалісти. А також Хмельницький загін рятувальників отримав сертифікати від спеціальної техніки.

Так, автопарк підрозділу ДСНС у Хмельницькій області поповнили 5 пожежних автомобілів, піротехнічний автомобіль, водолазно-піротехнічний пікап, снігохід та гідравлічний підйомник. Також у користування рятувальникам передали нові електростанції та надувні намети.