В Музеї науки фотовиставка про українських полярників

В Музеї науки фотовиставка про українських полярників

Перша антарктична фотовиставка переїхала до Музею науки: в ній з’явилися фото з нинішньої експедиції, відео про природу Антарктиди, екіпірування полярника, а двометровий пінгвін зустрічає відвідувачів у новому образі. Відкриття експозиції відбулося 6 лютого 2021 року – в день 25-річчя передачі Україні британської антарктичної станції «Фарадей» (тепер «Академік Вернадський»), повідомляє Міністерство освіти і науки України

«Для України сьогодні дуже важливий день. 25 років існує станція «Академік Вернадський», 25 років існує щорічна українська експедиція. Запрошую всіх відвідати антарктичну експозицію та інші виставки в Музеї науки. Закликаю молодь долучатися до всіх подій та ініціатив, які відбуваються в українській науці, зокрема, щодо досліджень Антарктиди, космосу, біологічних досліджень та наукових експериментів і в такий спосіб сприяти розвитку нас як держави в суспільно-науковому поступі», – зазначив під час відкриття Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Антарктична фотовиставка працюватиме в Музеї науки до 21 березня цього року. Вона розміщена на другому поверсі біля сходів та в залі «Астрономія».

«Торік частина цієї експозиції розміщувалася в аеропорту «Бориспіль» та в будівлі Верховної Ради, але обидві ці локації не передбачали вільного доступу для всіх охочих. А до нас постійно зверталися школи з питанням, як же потрапити на виставку. Зараз ми її суттєво доповнили та з радістю запрошуємо школярів, вчителів, батьків та всіх, кому це цікаво. Тим паче в цьому музеї ви зможете більше дізнатися і про науку загалом, і про антарктичні дослідження зокрема», – зазначив директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Виставка складається з 20 великих фото (зокрема, від зимівників 25-ї УАЕ, що зараз працюють на станції), 3D-фотозони, відеороликів, полярних артефактів тощо. А в холі Музею всіх зустрічає пінгвін дженту – збільшена копія тих пінгвінів, які останніми роками активно заселяють територію навколо нашої станції.

Розклад роботи та умови відвідування Музею можна переглянути за посиланням

Президент України Володимир Зеленський підписав

 Указ № 31/2021 «Про відзначення 25-ї річниці заснування антарктичної станції «Академік Вернадський».

 НАШ ГРАД