В минулому році відкрито 82 правопорушень, пов’язаних з корупцією у війську

В минулому році відкрито 82 правопорушень, пов’язаних з корупцією у війську

хабарУ 2015 році до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 82 кримінальних правопорушення, пов’язаних з корупцією у війську, про це повідомляє прес-служба Міноборони. Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України Юрій Онисковець зазначив, що з метою підвищення ефективності роботи посадових осіб наказом Міністерства оборони України створено Систему роботи з питань визначення корупційних ризиків і запобігання корупції. За його словами, у Міністерстві оборони України розпочато реалізацію пілотного проекту «Відкритий військкомат», створення на базі військових комісаріатів центрів обслуговування військовослужбовців, здатних надавати дієву юридичну допомогу у вирішенні соціальних проблем учасників АТО і членів їх сімей.

Впроваджується Єдиний реєстр військовозобов’язаних, який унеможливить ухилення громадян України від призову на військову службу.

— Ми маємо певні досягнення у сфері запобігання корупції, однак не все вдається зробити. Ми бачимо існуючі проблеми, постійно здійснюємо їх моніторинг, вживаємо всіх необхідних заходів для їх вирішення, — наголосив Юрій Онисковець.

НАШ ГРАД