В МВС створено Єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту

В МВС створено Єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту

В рамках спільної із Укроборонпромом програми для завдань Державній службі із надзвичайних ситуацій та Нацгвардії планується закупівля літаків серії АН-74, АН-32 (П) та новітні АН-178, які поки що не запущені у серійне виробництво. Про це під час робочого візиту на Харківський авіаційний завод повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

 Глава МВС України зазначив, що програма буде реалізована протягом п’яти років.

«Перші контракти на закупівлю двох літаків АН-74 ТК 200 ми плануємо підписати вже за два місяці і почати навесні фінансування цієї програми. Це поки що першочергова інформація, інші деталі та параметри програм я маю доповісти Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, який вважає, що ця програма є однією із ключових у підтримці вітчизняної промисловості. І ми зможемо спланувати завантаженість наших авіаційних підприємств, як у Харкові, так і у Києві», — зазначив Арсен Аваков додавши, що орієнтовна вартість цього контракту 450 мільйонів доларів США.

Він підкреслив, що на сьогодні у Національної гвардії України та Держслужби з надзвичайних ситуацій є суттєвий некомплект авіаційної техніки для виконання пошуково-рятувальних та десантних операцій, а також транспортування особового складу.

«У наших планах придбання 10 літаків новітньої моделі АН-178 і однієї АН-32 (П) для потреб ДСНС України, які ми плануємо отримати вже цього року. Два літаки АН-74 ТК 200 з постачанням у 2020 — 2021 роках для НГУ. Для нас буде зручно та економічно мати літаки одного класу. Ми почнемо працювати над цією програмою вже навесні. Ми хочемо бути цілком впевнені, що заводи Укроборонпрому зможуть виконати замовлення такого обсягу. Нам важливо показати, що наші літаки — якісні та сучасні, тому, побачивши ефективну роботу літаків у наших підрозділах, вони будуть закуповуватися і міжнародними партнерами», — додав Арсен Аваков.

Нагадаємо, у МВС створено Єдину систему авіаційної безпеки та цивільного захисту.

 НАШ ГРАД