Відкладено рішення суду щодо так званого російського боргу

Відкладено рішення суду щодо так званого російського боргу

Апеляційний суд Англії завершив слухання апеляційної скарги, поданої Україною на рішення, винесене у березні 2017 року у порядку спрощеного провадження англійським Високим судом на користь довірчого управителя (трасті), що діє в інтересах Російської Федерації, у судовому процесі стосовно єврооблігацій на суму 3 млрд доларів США, які нібито були випущені Україною у грудні 2013 року, повідомив Мінфін України. 

Упродовж 5 днів, поки тривало засідання, команда юридичних радників України привела вагомі правові аргументи України для розгляду суддівською колегією у складі трьох висококваліфікованих та досвідчених Суддів Апеляційного суду.

Після завершення засідання судді відклали винесення рішення на пізніший термін. Про результати апеляційного розгляду буде повідомлено після оголошення Апеляційним судом Англії свого рішення.

Україна довіряє англійському судочинству та, як і раніше, впевнена у досягненні позитивного результату судового процесу, що був розпочатий за вказівкою Росії у цілях реалізації масштабнішої стратегії зі здійснення Росією незаконної та протиправної агресії проти України. Україна підтверджує свій намір рішуче протистояти цьому прояву агресії з боку Росії до остаточного завершення судового процесу.

НАШ ГРАД