АРМА розшукало активів на 6,8 млрд грн

АРМА розшукало активів на 6,8 млрд грн

За 5 місяців цього року АРМА розшукало частки у статутних капіталах, цінні папери, грошові кошти та фінансові зобов’язання загальною вартістю понад 6,8 млрд грн.

Вказані активи розшукано на запити правоохоронних органів, які з початку року надіслали до Агентства 1296 звернень. Найбільше запитів надійшло від Національної поліції (467), органів прокуратури (290) та Державної фіскальної служби (213), повідомляє Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

Крім активів, які мають грошове вираження, протягом зазначеного періоду АРМА також розшукало 5 656 одиниць майна та майнових прав. Зокрема, земельні ділянки (2 709 од.), об’єкти житлової та нежитлової нерухомості (1 883 од.), товари (517 од.), сільськогосподарська техніка з комплектуючими (264 од.), а також 40 автомобілів, 29 морських та річкових суден, 2 літаки.

Інформацію про розшукані активи АРМА надало правоохоронним органам, які в ході розслідування кримінальних проваджень можуть накласти арешт на ці активи та передати їх в управління Національного агентства для фізичного збереження або збереження економічної вартості.