Інваліди АТО отримають грошову допомогу

Інваліди АТО отримають грошову допомогу

ато12 квітня Уряд ухвалив рішення про виділення коштів для надання одноразової  грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули  під час участі в АТО та особам, які отримали інвалідність під час участі  у зазначеній операції. Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку. Згідно з рішенням Уряду кошти на загальну суму 6 090,3 тис. гривень будуть виділені  членам сімей чотирьох осіб, які загинули у АТО та 14 особам, які отримали інвалідність під участі в АТО.

“Наші воїни  на сході України охороняють мир для нас усіх. Тому держава зобов’язана подбати про родини героїв та про них самих у разі, якщо боротьба за мир та свободу забрала у них життя або здоров’я”, — прокоментував рішення Уряду Перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Грошові кошти будуть виділені Мінсоцполітики з резервного фонду Держбюджету.

Довідково

Відповідно до Порядку призначення та виплати одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб одноразова грошова допомога виплачується:

у разі встановлення інвалідності залежно від групи інвалідності у розмірі I група – 250, II група – 200, III – група 150 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на дату встановлення інвалідності; в разі загибелі (смерті) у розмірі 500 прожиткових мінімумів, установлених законом для працездатних осіб на дату загибелі (смерті).

Для надання одноразової грошової допомоги з резервного фонду державного бюджету необхідно 6 090,3 тис. гривень, у тому числі:

14 особам, які отримали інвалідність – 3 654,3 тис. гривень:

I групи – 1 особа – 362,5 тис. гривень;

II групи – 7 осіб – 1 986,8 тис. гривень;

III групи – 6 осіб – 1 305,0 тис. гривень;

членам сімей 4 осіб, які загинули (померли) – 2 436,0 тис. гривень.