На Житомирщині спеціалісти метрологічного нагляду перевірили продукцію

На Житомирщині спеціалісти метрологічного нагляду перевірили продукцію

котел1Спеціалістами відділу ринкового та — у ІІІ – кварталі 2016 року здійснено 19 виїзних планових та 3 позапланових перевірки характеристик продукції. Про це повідомили у прес-службі відомства. Проведеними перевірками, у 16 суб’єктів господарювання встановлені порушення вимог чинного законодавства.

Перевірки здійснювались у суб’єктів господарювання, що займаються розповсюдженням продукції, а саме:

ігри та іграшки для дітей;
дитячий одяг та взуття;
прилади, що працюють на газоподібному паливі;
водогрійні котли, що працюють на рідкому чи газоподібному паливі.
За ІІІ – квартал 2016 року, вартість перевіреної продукції становить – 157,5 тис. грн., вартість продукції, яка має порушення вимог НД – 71,4 тис.грн. Кількість перевіреної продукції в одиницях виміру за поточний період склала – 686 шт., кількість перевіреної продукції в одиницях виміру, що не відповідає встановленим вимогам – 269 шт.

По результатам проведених перевірок, за ІІІ – квартал 2016 року застосовано господарських штрафів на суму 95, 71 тис. грн., з них стягнуто 53,38 тис. грн.

За виявлені порушення, до суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції відповідно до статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»:

— за розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності, – у розмірі від 150 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
— за введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам – у розмірі від 500 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

НАШ ГРАД