Паралімпійці Україну представлятимуть у 15 видах спорту із 22

Паралімпійці Україну представлятимуть у 15 видах спорту із 22

олимпиада бразилияУ Києві урочисто провели збірну України на XV літні Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро, які пройдуть із 7 по 18 вересня. Церемонія відбулася на Майдані Незалежності. Про це повідомяє прес-служба Мінкультури.  Підтримати та побажати успіху  спортсменам прийшли  представники адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, зокрема Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко.

«Ми сьогодні проводжали паралімпійців і це дуже зворушливо. Ми відчули гармонійне поєднання фізичної культури і культури духовної. Я переконана, що бренд «Україна» треба представляти культурою і спортом. Коли нас будуть ідентифікувати через успішне мистецтво, культуру та спорт – після цього і наша економіка буде успішною», — сказала Перший заступник Міністра культури Світлана Фоменко.

Цьогоріч у складі паралімпійської збірної за найвищі нагороди вирушить боротися найбільший, порівняно з іншими роками склад команди – усього 172 учасники. Спортсмени представлятимуть Україну у 15 видах спорту із 22 представлених Паралімпіадою в Ріо.

«Найпершою, найголовнішою умовою, щоб людина яка має особливі потреби могла перемагати —  це віра в неї, віра в її можливості. Друзі, перед вами самодостатні особистості українського спорту — Паралімпійська збірна. І їм потрібна ваша віра в них, в їх перемогу»,- сказав Валерій Сушкевич, голова Національного паралімпійського комітету України.

Історія кожного паралімпійця – це історія про неймовірну силу волі та незламність духу. Валерій Сушкевич з великою гордістю розповідав українцям про спортсменів, які їдуть виборювати перемогу та прославляти Україну.

«Один з членів Національної Паралімпійської  збірної, перспективний спортсмен, він готується до того, щоб виступати в Олімпійських іграх. Але його доля – рак. Рак ноги. Він концентрує усю свою енергію і сили, долає хворобу, і сьогодні він тут, є першим номером світового рейтингу параолімпійського спорту. Він їде наПаралімпіаду і в нього доля переможця», — розповів Валерій Сушкевич.

Підтримати українських паралімпійців перед поїдкою у Ріо-де-Жанеіро прийшли зірки української естради — Дмитро Шуров, Андрій Хливнюк, Злата Огнєвіч, Валерій Харчишин, Світлана Тарабарова та інші.

«Це концерт не для спортсменів, а для надлюдей. Надлюдей, які змогли в житті здобути найбільшу перемогу — перемогу над собою, над власною слабкістю, над неспроможністю. І це для кожного українця є прикладом того як можна стати володарем власної долі», — звернувся зі сцени соліст Pianoбой ДмитроШуров.

«Такі спортсмени завжди мене надихали. Вони для мене як приклад сили волі. Ми їм потрібні, а вони нам. А разом – ми сила», — додала  Світлана Тарабарова.

Вперше Україна взяла участь в Паралімпійських іграх  у 1996 році. Тоді, 20 років тому, в Атланті була завойована перша золота медаль. Сьогодні ж українська паралімпійська збірна є одним з лідерів світовогопаралімпійського духу.

НАШ ГРАД