На Житомирщині стартував проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф»

На Житомирщині стартував проект «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф»

скорая помощь

В Житомирській обласній клінічній лікарні відбулася науково-практична конференція «Зупинити епідемію серцевих катастроф». В її роботі взяло участь провідні спеціалісти-кардіологи, головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, ТМО, центрів ПМСД, районні кардіологи, повідомили в прес-службі МОЗ.

В рамках конференції доктор медичних наук, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України Костянтин Руденко виступив на тему «Сучасний стан надання кардіохірургічної допомоги в Україні» За його словами одним із найнебезпечніших наслідків нинішньої ситуації в Україні є психологічний стан українців та вірогідний стрибок захворювань, у першу чергу серцево-судинної системи. Тому впровадження в усіх регіонах якісної та доступної діагностики, ургентної догоспітальної та госпітальної допомоги є питанням національного значення.

Важливо, що проект не потребує додаткового бюджетного фінансування. У його основі – виявлення та ефективне використання наявних резервів як на місцях, так й у високоспеціалізованих центрах, об’єднання ресурсів сусідніх регіонів із метою ефективного завантаження обладнання. Дуже важливий аспект проекту – це сприяння поліпшенню якості сучасної медичної освіти та підвищення рівня професійної кваліфікації медиків.

Наш Град