Інвестування у шахти дозволить збільшити видобування вітчизняного вугілля

Інвестування у шахти дозволить збільшити видобування вітчизняного вугілля

вугилля2 шахтер роботаІнвестування у шахти дозволить збільшити видобування вітчизняного вугілля. Про це Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик наголосив під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді України.

Коментуючи питання щодо реформування вугільної галузі, Міністр відзначив доцільність створення Національної вугільної компанії України.  «Це єдиний ключ до переформатування вугільної галузі в нашій державі», — наголосив він. «Національна акціонерна вугільна компанія дасть можливість повністю диференціювати виробничий процес», — переконаний Ігор Насалик.

Також він зазначив, що нинішнім Урядом уперше за останні роки виділено кошти на модернізацію та технічне переоснащення шахт. Така робота триватиме й наступного року з метою збільшення видобутку вугілля. «При інвестуванні в шахти ми виконаємо ті зобов’язання, які на себе взяли» , — запевнив Ігор Насалик.

Також він повідомив, що внаслідок заходів з переведення енергоблоків ТЕС на газову групу вугілля споживання антрациту скоротилося. «За ці 1,5 року ми змогли переформатувати ТЕС і на сьогодні порівняно з минулим роком зменшилося споживання антрацитового  вугілля на 3,5 млн тонн, – а це значить, що зросло на 3,5 млн споживання газового вугілля», — наголосив Міністр.

Таким чином, Уряд робить кроки для зменшення залежності від антрацитового вугілля.

 НАШ ГРАД