На дорогах гинуть вчетверо більше людей ніж в АТО

На дорогах гинуть вчетверо більше людей ніж в АТО

дорогаМіністр внутрішніх справ України наголосив, що шляхом удосконалення має рухатися все українське суспільство, а не лише поліція, що є його частиною. Одним з найгостріших питань на шляху змін є вдосконалення законодавства щодо Правил дорожнього руху, ініційовані МВС, повідомили у відомстві.

Міністр внутрішніх справ впевнений, що завдяки обмеженню швидкості, відеоспостереженню, іншим корекціям щодо посилення відповідальності за порушення ПДР, вже за рік значно зменшиться статистика загибелей на автошляхах.

«Як водію, мені хочеться їздити без великої кількості обмежень. Але факти – річ вперта. І якщо між 60 км/год і 50 км/год знаходяться 80% загиблих, то у мене немає сумніву: потрібно робити обмеження 50 км/год», – сказав Арсен Аваков, аргументуючи зниження швидкості у населених пунктах, які є у переліку змін щодо дотримання Правил дорожнього руху, розроблені в МВС.

«У нас на дорогах гинуть вчетверо більше людей ніж в АТО – це нонсенс!», – наголосив глава МВС. Він переконаний, що настав час приділити всебічну увагу питанню безпеки на шляхах. А вона значною мірою залежить і від їхньої якості. «Має значення якість доріг – якість покриття, розмітки, регулювання. Це все окремий напрям розвитку. І є спеціальна програма, якою займається Міністерство транспорту», – сказав Арсен Аваков.

Він також додав, що зміни повинні відбуватися не лише у цьому напрямі, чи у Нацполіції, а й у всьому українському суспільстві. «Було б добре, щоб кожен робив те, що має. Але, коли ти чекаєш, що все має бути ідеальним, будь сам ідеальним. У нас немає ідеальних міністрів, ідеальної поліції, ідеальних громадян. У нас є шлях, яким ми прямуємо від того, що мали, до більш ідеальної ситуації. Поліція – це частина українського суспільства. Яке суспільство – така й поліція. І навпаки», – зауважив глава МВС.

НАШ ГРАД