«Євробачення-2017» охоронятиме 10 тисяч поліцейських

«Євробачення-2017» охоронятиме 10 тисяч поліцейських

джамалаПравопорядок на «Євробаченні-2017» забезпечуватимуть майже 10 тисяч правоохоронців. Про це керівник штабу координації заходів безпеки  під час підготовки і проведення Євробачення в Україні повідомив 13 квітня під час брифінгу  в Українському кризовому медіа-центрі. У брифінгу взяли участь представники організаторів конкурсу і Національної поліції України. За словами Богдана Лизогуба, всі правоохоронні органи наразі здійснюють необхідні  заходи для того, аби «Євробачення–2017» в Україні відбулося безпечно для гостей держави і для українців, які відвідають цей міжнародний захід.

«Нами ретельно вивчені всі локації, системно аналізуються всі ризики, які можуть виникнути під час підготовки та проведення конкурсу. Також зроблено розрахунки сил та засобів. Загалом правопорядок на «Євробачення–2017» будуть забезпечувати майже 10 тисяч правоохоронців. Всі сили поліції, Національної гвардії, правоохоронних та інших силових відомств приведені у підвищену готовність», – зазначив Богдан Лизогуб.

За його словами, на локаціях і загалом у Києві буде забезпечуватися посилене патрулювання поліцейських. Під особливим контролем перебуватиме центральна частина міста, а  також всі місця прибуття і проживання громадян. Крім того, посилено заходи безпеки і на транспортній інфраструктурі.

«Функціонуватимуть інформаційні пункти поліції. На них обов’язково будуть задіяні поліцейські, які володіють англійською мовою. Вони зможуть надавати всю оперативну допомогу іноземцям», – сказав Богдан Лизогуб.

Він також нагадав, що в українських правоохоронців є значний досвід проведення таких масштабних заходів. Зокрема, йдеться про Чемпіонат Європи з футболу-2012. Задля упередження будь-яких негативних ситуацій під час конкурсу представники різних правоохоронних структур проводять командні навчання.

«На наступному тижні будуть проведені практичні командні навчання. На них всі можливі ризики та загрози, а також алгоритми дій наші підрозділи відпрацюють на практиці», – сказав Богдан Лизогуб.

З урахуванням масштабності заходу буде обмежено рух у центральній частині міста та навколо локацій. Це для того, аби зробити більш зручний транспортний периметр для гостей конкурсу і щоб місто функціонувало в цей час.

Про діяльність Національної поліції України у рамках підготовки до міжнародного пісенного конкурсу повідомив заступник начальника Департаменту превентивної діяльності відомства Анатолій Серединський.

«Ми розробили відповідні рекомендації для наших іноземних гостей, які прибувають у столицю. Вони написані кількома мовами і розміщені на офіційних сайтах МВС та НПУ для того, аби громадяни могли з ними ознайомитися», – зазначив Анатолій Серединський.

Він також додав, що в цих рекомендаціях передбачено різні алгоритми дій: від прибуття гостей до столиці і до різних ситуацій, які можуть виникнути під час їх перебування в Україні. Крім того, на кожній локації «Євробачення-2017» перебуватимуть відповідні поліцейські станції. Там будуть присутні англомовні поліцейські, які допомагатимуть іноземним гостям у разі виникнення непередбачуваних ситуацій.

Нагадаємо, що поліція розробила пам’ятки з порадами щодо безпечного перебування іноземців в Україні під час проведення в державі міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017».