Японія виділила 95 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури

Японія виділила 95 мільйонів на відновлення критичної інфраструктури

Уряд Японії виділив 95 мільйонів доларів на відновлення України. Ці кошти будуть направлені Програмі розвитку ООН (ПРООН) в рамках партнерської угоди.

Вона була підписана сьогодні Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою та Помічницею Керівника ПРООН, директоркою Регіонального бюро ПРООН у країнах Європи та СНД Іваною Живковіч за участі Віце-прем’єр-міністра з відновлення України — Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України  Олександра Кубракова.

«Поки Збройні Сили України звільняють території від окупантів, Уряд спільно з міжнародними партнерами працює над реалізацією «проектів виживання» – відновленні транспортного сполучення зі звільненими регіонами, створенні умов для повернення громадян до своїх будинків, підтримці економіки у регіонах.

Важливо відчувати консолідацію всього цивілізованого світу навколо боротьби нашої країни із російським терористичним режимом. Партнерство України, Японії та Програми розвитку ООН якраз є тим прикладом ефективної співпраці, яка дозволяє не тільки протидіяти ворогу, але й поступово відновлювати зруйноване.

Дякую партнерам з Японії та ООН за підтримку. Розраховуємо, що будемо тільки поглиблювати її, зокрема в питанні відновлення критичної інфраструктури. Бачимо розуміння партнерів, що допомога якраз в цьому питанні є нагальною та життєво важливою для України», – прокоментував Олександр Кубраков.

Програма допомоги України зосереджена на п’яти ключових сферах:

  • посилення спроможності уряду реагувати на кризу та управляти нею;
  • підтримка державних служб, аби вони могли продовжувати свою роботу;
  • відновлення критично важливої інфраструктури, щоб люди могли безпечно повернутися додому;
  • підтримка приватних підприємств, щоб вони продовжували працювати, тим самим підтримуючи громади;
  • зміцнення громадянського суспільства і соціальних зв’язків.

Раніше, у квітні 2022 року, Японія вже виділила 4,5 мільйона доларів для проведення екстреного очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів і розчищення завалів.