У 2022 році на дороги заплановано 124,1 млрд грн

У 2022 році на дороги заплановано 124,1 млрд грн

На розвиток мережі автомобільних доріг у 2022 році заплановані кошти в обсязі 124,1 млрд грн. За умов забезпечення вибірки кредитів міжнародних фінансових організацій обсяг фінансування може бути збільшено.

Про це повідомив заступник Міністра фінансів Олександр Кава, під час свого виступу на Міжнародному конгресі «Дороги майбутнього».

Міністерство фінансів активно продовжує реалізацію проектів з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком та Світовим банком. Кошти використовуються в масштабних проектах, зокрема, реконструкції дороги М-05 Київ — Одеса (на ділянках дороги в Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях), будівництві північного об’їзду міста Львів, будівництві північного об’їзду міста Тернопіль, реконструкції до категорії швидкісного шосе М-03 на ділянці Полтава — Валки (Харківська обл.), капітальному ремонту швидкісного шосе М-01 на ділянці Київ — Кіпті (Чернігівська обл.), а також ряд інших проектів.

У ході обговорення питань на панельній дискусії, Олександр Кава розповів учасникам заходу про джерела фінансування важливих інфраструктурних проектів, а також про те, скільки саме буде виділено в 2022 році коштів на розвиток дорожньої інфраструктури.

«Це дозволить нам втілювати в життя проект із створення мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні, а не лише займатися ремонтом існуючої мережі. Швидкісні дороги – це сучасні безпечні автомагістралі та швидкісні шосе з окремими проїзними частинами в кожному напрямку та розділювальною смугою між ними, з максимально дозволеною швидкістю руху 110-130 км/год, які якісно по новому забезпечують сполучення регіонів України та підвищують рівень мобільності наших громадян.» — підсумував Олександр Кава.

 НАШ ГРАД