Держпродспоживслужба виявила в 33 рази більше невідповідної продукції

Держпродспоживслужба виявила в 33 рази більше невідповідної продукції

У 2021 році в рамках здійснення державного ринкового нагляду територіальними органами Держпродспоживслужби виявлено понад 350 тисяч одиниць продукції, що не відповідала встановленим вимогам. Це в 33 рази більше, ніж у 2020 році, коли було виявлено 10,7 тисячі одиниць невідповідної продукції, повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Фахівцями перевірялася продукція з підвищеним ступенем ризику. Найчастіше не відповідало вимогам електричне та електронне обладнання, радіообладнання, мийні засоби, іграшки та взуття.

«Ефективність Держпродспоживслужби у сфері ринкового нагляду минулого року суттєво зросла, а це означає, що на споживчому ринку стало значно менше невідповідної продукції, небезпечної для споживачів. Я дуже вдячна своїй команді за те, що нам вдалося досягти таких високих показників і перетворити Службу у дієвий інструмент захисту споживачів», — зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Загалом у сфері державного ринкового нагляду у 2021 році було проведено більше 2,2 тисячі перевірок характеристик продукції, за підсумками яких було вжито 7,3 тисячі обмежувальних (корегувальних) заходів та застосовано штрафних санкцій на суму 40,8 млн грн.

Нагадаємо, до функцій Держпродспоживслужби, зокрема, належить здійснення державного ринкового нагляду.

НАШ ГРАД