У Новограді-Волинському депутати розпустили виконавчий комітет міської ради та звільнили секретаря

У Новограді-Волинському депутати розпустили виконавчий комітет міської ради та звільнили секретаря

24 травня 2018 року у великій залі Будинку рад відбулося засідання позачергової двадцять другої сесії міської ради сьомого скликання. Позачергове засідання сесії міської ради було ініційовано групою депутатів міської ради у зв’язку із резонансною пожежею, що відбулася у Молодіжному центрі 19 травня. Відповідне розпорядження міського голови № 120 «Про скликання позачергової двадцять другої сесії міської ради сьомого скликання» було видане 22 травня, повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю міської ради. 

Отож, на засідання позачергової сесії було винесено питання щодо інформації про пожежу у Молодіжному центрі, а також звіт про роботу виконавчих органів міської ради щодо забезпечення пожежної безпеки комунального майна. Основним доповідачем з даного питання став міський голова Віктор Весельський, а його співдоповідачами начальник Новоград-Волинського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області Олег Рафальський та начальник Новоград-Волинського міського відділу поліції Головного управління національної поліції в Житомирській області Юрій Кононенко. Також до слова запросили керівників виконавчих органів міської ради у сфері відповідальності яких знаходився Молодіжний центр, а також посадовців, що згідно своїх функціональних обов’язків відповідають за протипожежну безпеку. 



Депутатів міської ради було поінформовано, що за фактом умисного підпалу літньої тераси закладу громадського харчування та будівлі Молодіжного центру відділом поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення. По даному кримінальному провадженню слідчим відділенням Новоград-Волинського відділу поліції проводяться усі необхідні слідчі та оперативно-розшукові заходи з метою встановлення особи, яка вчинила даний злочин. 

Крім того, опрацьовано та оглянуто вилучений з місця пригоди відеозапис, на якому зафіксовано в момент підпалу будівлі силует особи, яка вчинила підпал. Даний відеозапис є речовим доказом у кримінальному провадженні. Серед іншого призначено судово-пожежо-технічну експертизу, судово-трасологічну експертизу та судово-хімічну експертизу.



Також депутати міської ради заслухали звіт керівників виконавчих органів міської ради щодо забезпечення пожежної безпеки комунального майна. За результатами звіту, депутати міської ради проголосували за визнання проведеної роботи, як «незадовільну». Внаслідок чого група депутатів міської ради ініціювали розгляд ряду питань, зокрема щодо припинення повноважень секретаря міської ради та недовіри заступнику міського голови з питань житлово-комунального господарства; розпуск нинішнього складу членів виконавчого комітету міської ради та доручення міському голові внести на розгляд депутатів міської ради новий склад членів виконавчого комітету міської ради; призупинення преміювання міського голови до 1 січня 2019 року та посадових осіб відповідальних за пожежу у Молодіжному центрі; звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України та депутатів обласної ради щодо створення державної комісії з питань розслідування причин пожежі і надання допомоги з державного бюджету на відновлення будівлі Молодіжного центру; надання постраждалим внаслідок пожежі орендарям приміщень Молодіжного центру приміщень для продовження їх діяльності. Усі вищезазначені рішення були проголосовані депутатами міської ради «за». 

Крім того, згідно прийнятого рішення міської ради, заступникам міського голови, керівникам виконавчих органів міської ради – головним розпорядникам коштів доручено забезпечити постійний контроль за дотриманням протипожежних заходів відповідно до вимог чинного законодавства. 



Також зобов’язано управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради в межах своїх повноважень здійснити перевірку юридичних і фізичних осіб на предмет виявлення самовільного будівництва у комерційному секторі на території міста у місячний термін та про результати перевірки письмово повідомити Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Житомирській області з метою вжиття заходів відповідно до вимог чинного законодавства. 

Між тим, депутати міської ради також погодили припинення нарахування орендної плати орендарям приміщень міського Молодіжного центру, а також проголосували за включення депутата міської ради Олени Пономаренко до складу постійної комісії міської ради з питань міського бюджету та комунальної власності. 

 НАШ ГРАД