У лавах українських ВМС проходять службу 6 тисяч військовослужбовців за контрактом

У лавах українських ВМС проходять службу 6 тисяч військовослужбовців за контрактом

бійці2 військовослужбовці АТО АТО«Служба у Військово-Морських Силах Збройних Сил України є нелегкою, але престижною і перспективною. Відбір на військову службу до ВМС за контрактом для нас є одним із основних напрямів роботи. Наявність сучасної техніки, озброєння – все це важливо, але воно втрачає сенс, якщо не буде кому обслуговувати ці техніку і озброєння». Наголосив начальник управління персоналу – заступник начальника штабу командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 1 рангу Олександр Шевченко.

Офіцер розповів про вимоги до прийняття на військову службу за контрактом, пільги та гарантії для військовослужбовців рядового, сержантського складу за контрактом. На сьогодні у лавах українських ВМС проходять службу близько 6 тисяч військовослужбовців військової служби за контрактом.

«Тільки поточного року ВМС поповнилися майже 2500 контрактниками – із числа цивільної молоді, строкової служби і мобілізованих. При тому, що за весь попередній рік було відібрано на військову службу за контрактом близько 1 тисячі осіб. Водночас, потреба у контрактниках залишається, флоту потрібно відібрати на контрактну службу ще близько 5 тисяч осіб, – розповів капітан 1 рангу Олександр Шевченко. – В абсолютно переважній своїй більшості контрактники є людьми, які свідомо прийшли на службу, мотивованими. Багато з них мають за плечима досвід АТО, – зазначив він.

За його словами, надводним силам українських ВМС найбільш потрібні мотористи, електрики, комендори, сигнальники, рульові, марсові; частинам забезпечення – сапери, хіміки, водії, механіки-водії, радіометристи, дозиметристи; морській піхоті – стрільці, механіки-водії, водії, гранатометники. Контрактники потрібні береговій артилерії, морській авіації та іншим родам сил і військ флоту.

Разом з тим, як наголосив капітан 1 рангу Олександр Шевченко, для командування національних ВМСвисокі кількісні показники в питанні відбору на військову службу за контрактом не є самоціллю, головне – якість відбору серед кандидатів.