У Києві проходить IV Всеукраїнський форум сім’ї

У Києві проходить IV Всеукраїнський форум сім’ї

1 березня у столиці проходить IV Всеукраїнський форум сім’ї. До Українського дому прибули близько 1000 делегатів з усієї України, керівництво країни, урядовці, парламентарі, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, аби обговорити стратегію захисту сімейних цінностей, виклики та завдання, які постають перед цим соціальним інститутом у 2019 році, повідомляє Міністерство молоді та спорту України

Розпочався захід з «Молитви за Україну» та звернення Президента України Петра Порошенка. Глава держави побажав учасникам форуму плідної роботи та звернув увагу присутніх на необхідності укріплення інституту сім’ї. Адже міцна родина – основа та запорука розвитку міцної держави.

Від імені Уряду до делегатів звернувся Міністр молоді та спорту Ігор Жданов та передав вітання від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Урядовець зауважив, що питання сім’ї знаходиться у центрі уваги переважної частини вітчизняних політиків. Тож на думку Міністра, в Україні є гостра необхідність створити, замість ліквідованої у 2011 році Державної служби у справах сім’ї, молоді та дітей, центральний виконавчий орган, у межах компетенції якого була б сфера державної сімейної політики.

Ігор Жданов відзначив позитивну тенденцію — сім’я, сімейні стосунки мають найвищий пріоритет в українській громаді, зокрема, серед молоді.  Це твердження підтверджується результатами соціологічного дослідження «Молодь України-2018» — близько 60% молодих людей вважає сімейне щастя є основним пріоритетом у житті.

«Протягом останнього року ми отримали десятки звернень від громадськості стосовно захисту сімейних цінностей. Хочу наголосити – як Міністр, член Уряду, батько та громадянин я підтримую формування традиційних сімейних цінностей», — підкреслив Ігор Жданов.

За словами очільника Мінмолодьспорту, в останні роки спостерігається позитивна тенденція до збільшення кількості молоді, яка бере офіційний шлюб. Якщо у 2017 році кількість неодружених молодих людей становила 51%, то вже наступного року ця кількість скоротилася до 43,4%.  Тож  важливим завданням для органів влади, громадських та релігійних організацій, соціально-відповідального бізнесу, органів місцевого самоврядування є формування та реалізація дієвої державної сімейної політики.

«Державна сімейна політика повинна, перш за все, сформувати „моду” на повну, міцну та щасливу сім’ю. Така родина повинна мати гідний рівень життя, відчувати підтримку держави й суспільства, виховувати не одну, а значно більше дітей», — наголосив Міністр.

На переконання Ігоря Жданова збереження традиційних сімейних цінностей та розвиток інституту сім’ї – це, насправді, питання національної безпеки, і не останню роль у цьому відведено молоді.

«Від життєвих цінностей молодого покоління, поглядів на шлюб та сім’ю, народження і виховання дітей – напряму залежить подолання демографічної кризи, найближче майбутнє всієї української нації», — підсумував урядовець.

Учасники форуму також мали змогу подискутувати із заступником Міністра молоді та спорту Олександром Яремою та іншими посадовцями на тему «Кращі практики організації роботи обласних осередків Національного сімейного руху».

Окрім того, кожен мав нагоду ознайомитися  з різноманітними освітніми програмами для сім’ї та ініціативами щодо формування відповідального батьківства, діяльністю сімейних відділів, комісій різних конфесій та деномінацій, прикладами активності громади та ГО в служінні сім’ї.