У квітні запрацює Держпродспоживслужба
Створення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів перебуває на фінальному етапі, — наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
«Фактично всі необхідні кроки зроблені. Зокрема, прийнято урядове рішення про фінансування служби, яке минулого тижня схвалив бюджетний комітет ВР. Зараз ми працюємо з Міністерством фінансів України над погодженням кошторису і штатного розпису. Ми розраховуємо, що це відбудеться вже сьогодні-завтра», — заявив Володимир Лапа та додав, що це дозволить перевести до Держпродспоживслужби 30% працівників. За його словами, на погодження міністерств і відомств направлено проект постанови про початок виконання функцій Держпродспоживслужбою.
Мова йде про центральний апарат. А вже в першій декаді квітня планується запустити територіальні органи Держпродспоживслужби.