У затриманого прокурора Краматорська знайдено докази отримання хабарів

У затриманого прокурора Краматорська знайдено докази отримання хабарів

Генеральною прокуратурою спільно із Службою безпеки України при здійсненні оперативно-розшукових заходів було виявлено ряд кримінально-караних правопорушень, пов’язаних з вимаганням та одержанням неправомірної вигоди працівниками прокуратури Краматорська та Краматорського міського відділу ГУМВС України в Донецькій області.

Управлінням нагляду за додержанням законів об’єднаними силами АТО Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України зареєстровано кримінальне провадження за фактами системного отримання хабарів в особливо великих розмірах, повідомляє прес-служба Генпрокуратури. В результаті проведених заходів було затримано прокурора міста Краматорська, його заступника та начальника по боротьбі з економічними злочинами Краматорської міліції.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін доповів Президенту України Петру Порошенко про результати проведеної спецоперації. Наразі слідчими та прокурорами після затримання вказаних правоохоронців проведено обшуки за їх місцем проживання та роботи.

Під час цих слідчих дій вилучено грошові кошти, у тому числі предмети хабарів, а саме 110 тис дол США та 2 млн 750 тис грн. Крім того вилучено документи та записи, які беззаперечно свідчать про систематичне, щомісячне отримання хабарів від підприємців, які займались, як «легальним» так і «нелегальним» бізнесом.

НАШ ГРАД