У Великодніх заходах очікується участь майже 9 млн громадян

У Великодніх заходах очікується участь майже 9 млн громадян

У святкових заходах очікується участь майже 9 млн громадян. Про це повідомив перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Усі підрозділи МВС, зокрема Нацполіція, Нацгвардія, Держслужба з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужба повністю готові забезпечити правопорядок в містах та селах під час Великодня. У святкову ніч до охорони публічного порядку і безпеки громадян будуть залучені 21,6 тисячі правоохоронців. Серед них — тисяча військовослужбовців Національної гвардії», — повідомив перший заступник Міністра внутрішніх справ.

Він додав, що працівники поліції здійснили обстеження майже 6,9 тисячі культових споруд.

«У святкових заходах візьмуть участь майже 9 млн громадян. Найчисельніші заходи очікуються на Львівщині, Дніпропетровщині, Харківщині та Одещині», — сказав Сергій Яровий.

Крім того, у період з 7 по 9 квітня для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації залучатиметься близько 14 тисяч особового складу ДСНС та 3,9 тисячі одиниць спецтехніки.

«У цей період силові та правоохоронні структури працюватимуть у тісній взаємодії заради забезпечення безпеки наших громадян та гостей», — запевнив перший заступник глави МВС.

Він також повідомив, що правоохоронці вже ведуть підготовку до забезпечення безпеки на поминальні дні, які пройдуть 15-17 квітня. Очікується участь близько 4 мільйонів осіб. До забезпечення безпеки планується залучити більше 14 тисяч поліцейських та одну тисячу гвардійців.

 НАШ ГРАД