У Бердичівській колонії бунтують… охоронці

У Бердичівській колонії бунтують… охоронці

зона

Співробітники Бердичівської виправної колонії № 70 нарікають, що засуджені ведуть себе надто обурливо. Дійшло до того, що наглядачам кидають їжу в обличчя, погрожують, вимагають передавати наркотики, горілку.

Охоронці зверталися до вищого керівництва, однак це справи не вирішило. Комісія звинувачує… персонал у недбалому відношенні до своїх обов’язків. У свою чергу співробітники колонії говорять, що працювати у таких умовах не збираються. Люди бояться виходити на зміну, щоб бува не отримати викруткою удар у спину.

У зв’язку з ситуацією, що склалася в Бердичівській виправній колонії № 70 управління Державної пенітенціарної  служби України в Житомирській області (частина співробітників установи відмовилася заступати на зміну, вимагаючи вирішення питань їх соціального захисту), керівництвом Служби було прийнято рішення про створення робочої групи з числа співробітників структурних підрозділів апарату ДПтС України, які оперативно виїхали до виправної колонії для проведення службового розслідування даного факту та вжиття заходів для стабілізації оперативного стану в установі.

Окрім цього, звільнений від посади на період проведення службового розслідування нинішній керівник Бердичівської виправної колонії управління ДПтС України в Житомирській області, замість нього призначено тимчасово виконуючого обов’язки начальника.

Наш Град