Українці збільшили кількість подорожей до Польщі

Українці збільшили кількість подорожей до Польщі

Яким країнам у своїх подорожах надають перевагу українці? Мандри небом чи сушею? Чи збільшили наші співвітчизники пасажирський потік на кордоні? Держприкордонслужба підбила попередні результати пропускних операцій року, що минає, повідомляє Адміністрація Державної прикордонної служби України

Нещодавно Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал повідомляв про стале зростання обсягів пропускних операцій – в середньому на 4%. При цьому 71% осіб становлять громадяни України (66,4 мільйона осіб), а іноземці – 29%.

Крім того, очільник прикордонного відомства зазначив, що збільшилася кількість подорожуючих українців у порівнянні з минулим роком на 6%. Зокрема, фіксується збільшення поїздок громадян України через кордон зі Словаччиною (на 22%) та Румунією (на 17%), а також повітряним сполученням (загалом це 10,7 млн осіб, попит на авіаподорожі збільшився на 29%).

Відкривати для себе світ українці не зволікають з різних причин, однак основні з них — це запровадження режиму безвізових поїздок в країни ЄС та спрощення прикордонних формальностей. У той же час сьогодні громадяни України сміливіше розширюють коло країн для відпочинку та поїздок у справах.

Статистика свідчить, що в 2018 році передові позиції з поїздок українців, як і торік, займають такі країни як Польща, Угорщина, Молдова, Румунія, Білорусь, Словаччина, Єгипет (збільшення на 350 тисяч осіб) та Туреччина. Проте відмічається попит і збільшення поїздок до Німеччини (+165 тисяч), Італії (+125 тисяч), Іспанії (+50 тисяч), Греції та Данії (+30 тисяч), Австрії та Кіпру (по +25 тисяч), Латвії (+20 тисяч), Болгарії та Чехії (по +15 тисяч), Естонії та Швейцарії (по + 10 тисяч). Мандрівки до США і Ізраїлю залишаються на рівні з минулим роком.

НАШ ГРАД