Українські паралімпійці встановили 26 рекордів

Українські паралімпійці встановили 26 рекордів

Пем’єр-міністр Денис Шмигаль спільно з Президентом України Володимиром Зеленським, Першою леді Оленою Зеленською і Міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом провели зустріч зі спортсменами національної команди України ХVI літніх Паралімпійських ігор в Токіо, повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Президент України відзначив паралімпійців державними нагородами, зокрема присвоїв звання Героя України плавцю Максиму Крипаку. Очільник Уряду також узяв участь у церемонії вручення нагород призерам змагань.

«Завдяки вашому професіоналізму, майстерності, витримці та незламній силі духу вся Україна щоденно мала можливість чути національний гімн та спостерігати, як підіймається український прапор. Від імені Уряду дякую всій українській паралімпійській збірній за мужність та незламну силу духу. Вірю, що весь світ ще неодноразово аплодуватиме яскравим перемогам українських паралімпійців на світових спортивних аренах», — привітав паралімпійців Денис Шмигаль.

ХVI літні Паралімпійські ігри відбулись у Токіо (Японія) з 24 серпня до 5 вересня цього року. Українська збірна посіла шосте місце в загальному командному заліку, виборовши 98 медалей: 24 золотих, 47 срібних і 27 бронзових.  Українські спортсмени встановили 26 рекордів у чотирьох видах спорту: плавання, легка атлетика, кульова стрільба, академічне веслування.

 НАШ ГРАД