Україна отримала 20 телемедичних роботів

Україна отримала 20 телемедичних роботів

Україна продовжує отримувати телемедичне обладнання в рамках гуманітарної допомоги від міжнародних партнерів для забезпечення безперервного доступу до медичної допомоги у найвіддаленіших куточках країни.

Цього разу за сприяння Посольства Королівства Іспанії в Україні для сфери охорони здоров’я нашої держави передано автівку для роботи медичних працівників та 20 медичних роботів «Homedoctor» від іспанської неурядової громадської організації «Help to Ukraine», повідомляє Міністерство охорони здоров’я України

З використанням цих роботів україномовні лікарі Іспанії, а згодом і лікарі України, зможуть дистанційно обстежувати та консультувати українських пацієнтів у найбільш важкодоступних в умовах війни регіонах країни.

У зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанії в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу та засновником НГО «Help to Ukraine» Карлосом Фернандез взяли участь представники МОЗ та ДП «Електронне здоровʼя».

«Це без перебільшення інноваційна телемедична платформа, яка вже успішно зарекомендувала себе в умовах воєнного стану, коли багато українців не мають доступу до медичної допомоги. Натомість з використанням пристроїв “Homedoctor” пацієнт може швидко перевірити базові показники здоровʼя – виміряти температуру, тиск, сатурацію, зробити ЕКГ та інші дослідження, а лікар – оперативно отримати результати цих досліджень та надати рекомендації пацієнту. Щиро дякуємо нашим партнерам з “Help to Ukraine.ES”, команді Посольства Королівства Іспанії в Україні та іспанському народу за підтримку української системи охорони здоровʼя в складні для нашої країни часи. Ваша небайдужість та щире серце рятують життя», – зауважила заступник Міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

НАШ ГРАД