Україна отримала підтвердження, що стане членом Альянсу

Україна отримала підтвердження, що стане членом Альянсу

Під час переговорів Президента України Володимира Зеленського з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом Україна отримала підтвердження, що стане членом Альянсу, і це питання не є простором для компромісів з будь-якою третьою стороною, повідомляє Міністерство закордонних справ України

Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, спілкуючись з користувачами Facebook за підсумками візиту української делегації до Брюсселя.

Міністр розповів, що вранці у четвер, 16 грудня, Президент України Володимир Зеленський провів важливі переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Українська делегація навмисно затрималася у Брюсселі для проведення цієї зустрічі.

«Генеральний секретар НАТО підтвердив дуже принципову позицію з цього питання. Питання вступу України до НАТО не є простором для компромісу. Альянс вже підтвердив, що наша держава буде його членом», — заявив Дмитро Кулеба.

Міністр наголосив, що дискусія про те, коли і як Україна стане членом НАТО — це дискусія, яка відбувається виключно між Україною та НАТО.

«Це ключова спільна позиція України та Альянсу. І це чітка відповідь на всі російські закиди та абсурдні вимоги, які вони зараз висувають», — підкреслив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба додав, що на переговорах йшлося не лише про євроатлантичну інтеграцію України, але і про «вирішення дуже конкретних питань задля зміцнення Збройних Сил України завдяки співпраці з Альянсом і його державами-членами».

 НАШ ГРАД