Україна готова до участі в Іграх ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро

Україна готова до участі в Іграх ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро

прокопенко4Під час засідання Виконкому Національного олімпійського комітету був затверджений склад Олімпійської збірної України для участі в Іграх ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка оголосив, що на даний момент склад команди налічує 205 спортсменів у 27 видах спорту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту.  На листі очікування міжнародних федерацій водних видів спорту і каное знаходяться ще п’ять українських плавців, а також екіпаж чоловічої байдарки-двійки, що мають потенційні шанси для участі в Іграх.

«12 липня завершився ліцензійний відбір. Міжнародні федерації офіційно підтвердили квоти, завойовані спортсменами для участі в Іграх. Після цього склад Олімпійської команди був детально розглянутий на засіданні Експертної ради з підготовки до Олімпійських ігор за участю керівників федерацій з видів спорту і тренерів команд, представників фізкультурно-спортивних товариств, де було проаналізовано й жорстко дотримано чесного і прозорого принципу відбору: згідно з національною і міжнародною системою. За підсумками проведення Експертної ради склад був рекомендований на затвердження Виконкому НОК. Вже післязавтра шеф української місії Ніна Уманець відправляється до Ріо, де 18 липня відбуватиметься акредитація та підтвердження спортивних заявок», — зазначив Сергій Бубка.
Кожному спортсмену, щоб вибороти ліцензію та здобути право змагатись з найсильнішими атлетами Планети, потрібно було подолати вкрай складний кваліфікаційний відбір, який до Ігор-2016 став ще жорсткішим. Тим не менш, вперше Україна буде представлена, зокрема, в змаганнях груп у синхронному плаванні, відразу трьома командами у фехтуванні, а також веслувальному слаломі.
На підготовку та участь в Іграх в Держбюджеті на 2016 р. передбачено видатки – 249,9 млн. грн.
— З них 63,5 млн. – проведення НТЗ заключного етапу підготовки спортсменів-кандидатів до складу національної олімпійської збірної команди;
— 144,4 млн. — виплата винагород чемпіонам та призерам Олімпіади, їх тренерам. 125 тис. дол. за «золото», 85 тис. за «срібло», 55 тис. за «бронзу».
— Було утворено Державний центр олімпійської підготовки з художньої гімнастики.
— Збільшено норми витрат на харчування спортсменів до 300 грн. на день.
Заздалегідь, ще у 2015 році, на виконання рішення Оргкомітету по підготовці до Олімпійських Ігор, Міністерство придбало для збірних сучасне спортивне обладнання на загальну суму 14 млн. грн.
Національні збірні України з гімнастики веслування академічного, стрільби кульової, фехтування, стрибків у воду, боротьби, боксу, легкої атлетики, біатлону, велоспорту, плавання та інші команди були також забезпечені сучасним спортивним інвентарем та формою. Таке оновлення інвентарю та форми відбулося вперше за останні 4 роки.
Політика переоснащення збірних команд України була продовжена і в 2016 р. На суму понад 2,6 млн. грн. закупили та передали спортсменам високотехнологічне обладнання. Це десятки датчиків, високотехнологічні пульсометри, навігаційні комплекси, дрібний спортивний інвентар, екіпіровка. Всі ці заходи були спрямовані на підвищення якості тренувального процесу.

НАШ ГРАД