Тренери паралімпійської збірної отримають призові за Ріо

Тренери паралімпійської збірної отримають призові за Ріо

олимпиада бразилияУ Міністерстві молоді та спорту вже підписано перші накази та перераховано призові винагороди тренерам паралімпійської збірної України з веслування академічного, дзюдо та пауерліфтінгу. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час зустрічі у Західному реабілітаційно-спортивному центрі із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом із президентом Національного комітету спорту інвалідів Валерієм Сушкевичем, спортсменами та тренерами. Ігор Жданов зазначив, що триває оформлення документів та підготовка наказів на виплати тренерам з інших видів спорту.

Спортсмени паралімпійської збірної України, переможці та призери XV літніх Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро отримали призові по приїзді зі змагань. На XV Паралімпіаді у Ріо українська збірна увійшла до трійки найсильніших команд світу із 117 нагородами. З 18 по 30 липня 2017 р. у м. Самсун, Туреччина — відбудуться 23-ті Дефлімпійські ігри, у яких візьме участь збірна України.

Завдяки ухваленій Кабінетом Міністрів України постанові про поетапне збільшення призових — чемпіонам та призерам Дефлімпійських ігор, починаючи з 2017 року будуть виплачуватися винагороди у таких розмірах: I місце — до 48 тис. доларів США; II місце — до 31 тис. доларів США; IIІ місце — до 22 тис. доларів США. У проекті Державного бюджету України на 2017 р. передбачаються кошти у розмірі 329,9 млн. грн. за окремою статтею на підготовку, участь у Дефлімпіаді та виплату призових спортсменам і тренерам.

НАШ ГРАД